Stageopdracht: Marketing & Communicatie Employer Branding

Locatie Oisterwijk

Probleemstelling

We willen graag onze doelgroep op de arbeidsmarkt bepalen. En daaruit voort komt de vraag, waar bereiken we deze groep en hoe bereiken we ze?

Aanleiding van de opdracht            

Vanuit onze Employer Branding werkgroep willen we actiever zichtbaar zijn voor mogelijk nieuwe vakmensen. We zijn sinds een jaar actief aan de gang gegaan met ons als werkgever in beeld brengen. Hierin hebben we al best wel wat stappen gezet.
Wel lopen we tegen bovenstaande probleemstelling aan.
Als we deze informatie goed in beeld hebben kunnen we een beter plan voor de toekomst maken die past bij ons als bedrijf. We horen dan ook graag je aanbevelingen en hoe we die het beste kunnen uitvoeren volgens jou.

Achtergrond informatie

Moeten we nu actief op Tiktok gaan om onze toekomstige vakmensen te bereiken? Of moeten we meer zichtbaar zijn bij lokale verenigingen?
Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om je als bedrijf te presenteren. Wat we willen voorkomen is om lukraak in verschillende acties tijd te stoppen die de plank volledig mis slaan. Daarbij werken binnen ons bedrijf verschillende soorten mensen. Denk aan vakmensen die b.v. producten zagen of kanten voor onze klanten, werkvoorbereiders, ICT-ers, verkopers, administratiemedewerkers. En dit zijn ze nog niet allemaal! En die willen we het liefste allemaal kunnen vinden en op de juiste manier prikkelen om misschien bij ons te komen werken. En dat is dan misschien niet meteen of voor hun zelf. Maar we willen graag dat het beeld blijft hangen: hee, die werkgever is misschien nu wel iets voor mij, of voor mijn broer, zus, bekende.

Voorwaarden voor de stage           

Deze opdracht kan worden uitgewerkt als afstudeeropdracht of onderzoek voor HBO studenten vanaf leerjaar 3. Alleen of als duo.  We verwachten dat je met frisse en kritische blik kijkt naar onze organisatie.

Je gaat samenwerken met onze werkgroep Employer Branding waarin de afdelingen personeelszaken en marketing en communicatie zitten.  Wel is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken aan verschillende aspecten van het onderzoek en plan.

Verder geldt ook:

  • De stage duurt tussen de 3 & 6 maanden.
  • Je ontvangt een stagevergoeding.
  • De locatie van je stage is: Laarakkerweg 18 in Oisterwijk.
  • Wij zorgen voor een werkplek waar je aan de slag kunt.

Beoordelingscriteria                        

We beoordelen de opdracht op basis van toepasbaarheid van je plan. Dit zien we graag terug in een presentatie voor de werkgroep. Ook vinden we het belangrijk dat je goed samenwerkt, communiceert en een praktische vertaalslag weet te maken.